...

Климатици, продажба, доставка, монтаж, ремонт, профилактика.

Климатици, продажба, доставка, монтаж, ремонт, профилактика.

БЛОГ

най чести проблеми при климатика

Най-чести проблеми при климатика и какво да правим?

Климатика не духа студено или топло защо? Какво да направим и къде е проблема?

Това е най-елементарният проблем при който може да получите аномалия в работата на климатика Ви. Проверете филтрите и ако са мръсни ги почистете. Ако всичко е мръсно е време за профилактика и проверка на работните налягания. Потърсете техник.

Филтрите се почистват с препарат и после с вода от вътрешната към външната страна за да може да се премахне мръсотията и праха.

Друг проблем може да е липсата на фреон(хладилен агент). Климатичната система е херметически затворена и ако липсва фреон означава,че някъде може има пробив. Добре е да се консултирате с техник.

Най-лесно може да проверите липсата на фреон(хладилен агент) като надигнете капака на вътрешното тяло и сложите ръката си на топлообменника, ако е в режим на охлаждане там трябва да е студено, а ако е в режим на отопление трябва да е топло.

Това е най-лошото което може да се случи на климатика Ви. При този случай се подменя компресора на климатика.Скъпо и не много рентабилно за извършване. Консултирайте се с техник.

Може да проверите като достигнете до външното тяло и пробвате да чуете дали компресора на климатика работи.

Дали вътрешна или външна електроника проблема е сериозен защото вашият климатик губи способноста да си комуникира между вътрешно и външно тяло,и така няма да работи адекватно или изобщо да функционира. Консултирайте се с техник.

 

Ако климатика Ви е работил до последно и изведнъж е спрял и са започнали да мигат всички лампички по него, това означава, че може да има проблем с вътрешна или външна електроника. Потърсете техник.

Може да пробвате да отстраните проблема като изключите климатика от захранването за 5-10 минути и го включите отново. Ако и това не помогне потърсете техник.

Неправилно оразмеряване и неправилен монтаж на климатик?

Повечето хора си мислят, че по-големият климатик ще върши по- добра работа в по-малкото помещение. Точно обратното. Климатика Ви трябва да е оразмерен точно за помещението в което ще е монтиран за да си гарантирате ефикасен комфорт и ефективност. Посъветвайте се с техник за оглед и избор на климатик.

 

Когато избирате фирма за монтаж на климатик, избирайте само доказани фирми с професионално отношение към работата. Неправилният монтаж може да доведе до много проблеми като замръзване на вътрешно или външно тяло, не достатъчно топлина или хлад, тракане, вибрации, течове, проблеми с електроника и много други. 

Теч от климатика и неприятна миризма? Какво да правим сега?

Щом имате теч от вътрешното тяло на климатика и цялата стена вече е мокра, значи е време сериозно да се замислисте за профилактика на вашият климатик. Проблема идва от натрупване на мръсотия във ваната от където се изтича водата и това води до запушване на конденза. 

Миризмите се дължат на замърсяване и образуване на плесен, гъби и други по вътрешните пластмасови, медни и алуминиеви части на климатика Ви. Време е да се направи качествена профилактика. 

Профилактика на климатици - защо е важно да я правим веднъж годишно?

Както всички знаем климатиците се замърсяват предимно когато ги ползваме в режим на охлаждане, тоест летните месеци. Когато вашият климатик е замърсен може да доведе до аномалии в работата му. (неприятни миризми, теч от вътрешното тяло, неприятни шумове, недостатъчно хлад или топлина, повишаване на сметките за електроенергия, предпоставки за развиване на алергии в следствие на на трупаната мръсотия, гъби, и други микроорганизми). Препоръчително е да се прави профилактика на климатик преди зимните месеци, тоест преди да започнете да го ползвате в режим на отопление. Така си гарантирате, че вашият климатик ще е чист и с безпроблемна работа през зимата и за идващото лято, и така процеса се повтаря отново преди отоплителният сезон догодина. С една профилактика Вие си гарантирате безпроблемна работа на вашите климатици и ненужни разходи във времето. 

Как да направим правилен избор на климатик ?

Климатик за охлаждане?

При избор на климатик трябва да се съобразим с бюджета, който сме склонни да отделим за покупка. Всички знаем, че за охлаждане почти всички марки и модели климатици се справят безкомпромисно, но все пак трябва да се съобразим с помещението в което ще се монтира климатика. Изложение, кубатура и квадратура, изолация, дограма. След като сме уточнили всички фактори до момента идва ред за покупката на климатик, ако все още се чудите или не знаете към кого да се обърнете ние сме на разположение за Вас. 

Климатик за отопление?

При избор на климатик за отопление нещата са малко по-различни. Препоръчваме Ви ако ще се отоплявате изцяло на климатици да заложите на по-ефективни и малко по-скъпи модели. Всяка една марка на пазара има такива варианти по-добър енергиен клас, по-добро топлоотдаване, по-добра работа при минусови температури, по-тихи, по-ниски сметки за ток. Ако се колебаете в избора си или Ви е трудно да решите къде да поставите новият си климатик, може да ни потърсите за оглед и консултация. Ние ще съобразим всички фактори и ще Ви консултираме коректно при избора на правилният климатик за Вас и вашето помещение.

Най-предпочитани и продавани климатици според нашите клиенти за 2023г.

Климатик Aux 12-ка Freedom ECO ASW-H12C5D4
Климатик Gree 12-ка Pular Eco GWH12AGCXB / K6DNA1A
Климатик Toshiba 13-ка Yukai RAS-B13E2KVG-E / RAS-13E2AVG-E
Климатик Daikin 12-ка Comfora FTXP35M / RXP35M
Климатик Mitsubishi Electric 12-ка MSZ-AY MSZ-AY35VGK
Климатик Aux 12-ка Halo ASW-H12C5B4 / HAR3DI-D0
Климатик Gree 12-ка Fairy II GWH12ACC-K6DNA1F-D0
Климатик Toshiba 13-ка SHORAI EDGE RAS-B13J2KVSG-E
Климатик Daikin 12-ка Sensira FTXF35D / RXF35D
Климатик Mitsubishi Heavy 12-ка ZS-W SRK35ZS-W / SRC35ZS-W

В секцията БЛОГ създадена от нас Гама Климат за Вас протебителите и клиентите, ще качваме всичко което може да Ви кажем за климатиците. Неща от избор на климатци до най-чести опроблеми с тях и как да се спраавим. С радост създадохме тази станица и се надяваме това което качваме в нея да е от ползва за всички Вас. Стремим се да предоставим информацията много кратко и разбираемо за да може да ви насочим към конкретен избор или проблем за да избегнете ненужни разходи.

Информацията стига до Вас благодарение на Тодор Христов.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.